ללמוד בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון

הפקולטה להנדסה ביוטכנולוגיה ומזון מציעה תכנית לימודים ייחודית, המקנה ללומד תואר BSc  משולב: מהנדס ביוטכנולוגיה ומהנדס מזון.
תכנית הלימודים הארבע שנתית משלבת בין שטחים טכנולוגיים הנדסיים לבין שטחים במדעי הטבע והחיים, תוך שילוב לימודים מעשיים במעבדות, סיורים במפעלים והרצאות סמינריוניות של מומחים אורחים.
תכנית הלימודים מבוססת על שלושת התחומים הבאים:
1. מדעי החיים והביוטכנולוגיה: מיקרוביולוגיה | ביולוגיה | ביוכימיה | ביוטכנולוגיה | ביוטכנולוגיה הנדסית | ביוטכנולוגיה מולקולרית (הנדסה גנטית).
2. הנדסה: עקרונות בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון | מבנה ותכונות של מזון וחומרים ביולוגיים | תרמודינמיקה | תכן מפעל מזון| אריזה וננו-טכנולוגיות בביוטכנולוגיה ומזון
3. מדעי המזון: כימיה של מזון | אנליזה של מזון | תזונה | טוקסיקולוגיה.
בתום כשנתיים של לימודים בוחרים הסטודנטים באחד משני מסלולי ההתמחות:
1. ביוטכנולוגיה: מסלול זה מציע קורסים מתקדמים בביוטכנולוגיה מולקולרית (הנדסה גנטית) | מיקרוביולוגיה | תהליכי תסיסה | תהליכי הפרדה והשבה | ביולוגיה מולקולרית | אימונולוגיה ועוד.
2. הנדסת מזון: במסלול זה מתמחים הסטודנטים באספקטים הקשורים בהנדסה וטכנולוגיה של מזון | אריזה | תכנון מפעלים| תהליכי בקרה | מזון פונקציונלי | כלכלה | שיווק וניהול | בקרת ואבטחת איכות.
ללא תלות במסלול ההתמחות שנבחר, הסטודנטים מקבלים תואר שמשלב את שני התחומים: הנדסת ביוטכנולוגיה והנדסת מזון.

בוגרי המסלול לתואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון מקבלים בסיום לימודיהם את התואר "מוסמך בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון" (BSc). בנוסף לכך, הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון מציעה מגוון מסלולים לתואר שני ושלישי
למידע אודות הרשמה, מלגות ותנאי קבלה לטכניון
למידע נוסף:
מזכירות לימודי הסמכה: גב' גילה גבירץ בטל. 04-8293068/9 דוא"ל gilag@tx.technion.ac.il
מזכירות לימודי מוסמכים: גב' ענת אשל-גור בטל. 04-8293068/9 דוא"ל: anateg@tx.technion.ac.il